Световният доклад за щастието (на английски: World Happiness Report) е ежегоден документ, публикуван

...
Световният доклад за щастието (на английски: World Happiness Report) е ежегоден документ, публикуван
Коментари Харесай

Вижте най-щастливите държави в света за 2021

Световният отчет за щастието  (на английски:  World Happiness Report ) е годишен документ, оповестен от  Организация на обединените нации за намиране на решения за устойчиво развиване на страните.

Съдържа публикации и класиране на националното благополучие въз основа на оценките на респондентите за личния им живот. Екипът тази година преглежда и резултатите от COVID-19 върху качеството на живот на хората, като взима предвид  психологичното здраве, общественото взаимоотношение и сигурността на работното място.  Докладът разчита на  голямо многообразие от данни – най-много на международната анкета на Gallup.

Ето и кои са най-щастливите страни в света: 

Финландия 

Страна на гори и езера, Финландия евентуално е най-известна със своята добре съхранена естествена хубост. В най-северната част, белите нощи, през които слънцето не залязва, не престават към 10 седмици през лятото.  Северният метод на живот явно подхожда на нейните жители, които извеждат страната отпред в класацията на най-щастливите страни за трета поредна година (тя е на пето място през 2017 г.)

Исландия 

Исландия е безспорно магична страна, която попада в листата с най-желани дестинации на съвсем всеки един странник. Tези, които живеят тук целогодишно, се радват на качество на живот, което ги слага на второ място в Световния отчет за щастието (изкачвайки се от номер четири през 2020 г.).

Дания

Дания може и да е дребна страна, само че несъмнено има какво да предложи. Датчаните се радват на висок стандарт на живот, а страната се подрежда на челни позиции в голям брой ранглисти за публични индикатори. Страната остава поредна в наличието си в топ пет на най-щастливите страни в света в продължение на доста години.

Швейцария

Швейцария е дребна вътрешноконтинентална страна с планински релеф – изразен от високи остри върхове, безконечни снегове и ледници, живописни долини, бистри ледникови езера, тучни пасища и гъсти гори. Наред с други фактори, страната може да се похвали със постоянен и висок Брутният вътрешен продукт, който предлага на жителите й финансова сигурност. 

Нидерландия 

Това е страна с богата история и завещание, с демократично и съвременно настроено население. Нидерландия е ужасно място за всевъзможен вид къси почивки. Освен че притегля впечатляващ брой гости всяка година, страната е дом на доста щастливи локални поданици, което й отрежда пето място в Световния отчет за щастието за 2021 година

Швеция 

Северната част на страната е дом на поразителни планини и зашеметяващи снежни пейзажи, а южната част разполага със слънчеви плажове и развити градски региони, където живее по-голямата част от популацията. Страната обезпечава на своите жители достъп до природата, висока дълготрайност на живота, мощна обществена поддръжка и независимост, наред с други качества.

Германия

Страната обезпечава на хората си благополучен живот. Германия е известна най-много с богатата на изкуство и нощен живот столица Берлин, както и с годишния Октоберфест в Мюнхен.

Норвегия

Норвегия е страна с в действителност невероятни гледки. От естествени естествени чудеса до забележителни градове – тук историята е забележителна, а хората – в действителност щастливи. Норвегия е на осмо място през 2021 година Това е лек спад по отношение на нейното пето място през 2020 година и номер три през 2019.

Нова Зеландия

За доста хора екзотичната и далечна Нова Зеландия е вълшебно място – дива земя, която е прекомерно огромно предизвикателство. Страната отбелязва лек спад от номер осем през 2020 година

Австрия

Австрия е една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Привлича туристи целогодишно с места за посещаване както през лятото, по този начин и през зимата. Австрия се класира добре, когато става въпрос за фактори, които вършат една страна щастлива, в това число благотворителност, Брутният вътрешен продукт и дълготрайност на живота.

 

Снимки: Gettyimages

Източник: Profit

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР